Acum vreo 5 ani, pe o terasă din centrul vechi, stăteam de vorbă, la un radler al casei, cu un tip mișto, cu experiență în presă. Abia ne cunoscusem și era foarte entuziasmat să mă includă într-un proiect pe care îl avea în minte de vreo 4 ani. M-a nimerit bine pentru că eu nu sunt genul de persoană care să poată rezista entuziasmului altora. Cinci ani mai târziu am lansat, împreună, Eropedia. Dar am mai trecut prin multe peripeții până atunci…
Am căzut amândoi de acord că e cazul să facem un podcast despre dorință și iubire pentru că în România nu există educație sexuală. Nici educație sexuală, dar nici măcar discuții care să nu facă din sexualitate ceva senzațional sau demn de rușine. Eram amândoi sătui de felul în care sexualitatea era practic un subiect inexistent în afara titlurilor cu “șoc și groază” în față. El nu dorea să se apuce de un proiect pe care nu era sigur că putea să îl monetizeze, așa că a avut nevoie fix de idealismul meu de social justice warrior, lipsit de orice strategie de business.
Și uite așa ne-am apucat noi de podcast… în teorie. Pentru că apăreau când proiecte noi, când un microfon mai bun pentru care trebuia să strângem bani, când o plecare de-a mea din țară. Dar, într-un final, la începutul acestui an am zis că nu mai avem de ce să amânăm și am început să strângem idei de episoade, de invitați și să ne cumpărăm echipament. Am înregistrat primul episod. Bucuroși nevoie mare, am pus la punct site-ul, am urcat statement-urile noastre și am celebrat pornirea unui proiect la care visam de ani de zile. Și, cu câteva zile înainte să îl lansăm, aflăm că tocmai a apărut în România un alt podcast, fix pe același subiect.
Cu o combinație de râs și plâns, am lansat Eropedia. Avem aparatură mega-scumpă pe care fiecare invitat de până acum ne-a admirat-o, avem întrebări mișto, pe care le adresăm unor invitați și mai mișto. Avem locații interesante unde înregistrăm, adică prin apartamentele prietenilor (mulțumim Billie!) și avem uneori trac în fața microfonului, ceea ce ne face adorabili! Deci, eu zic să nu mai așteptați și să mergeți chiar acum să ascultați primele episoade, ca să aflați despre viața persoanelor trans, intersecționalitate, dating online și comunitatea de bears!
Puteți asculta Eropedia și citi lista noastră de recomandări săptămânale chiar aici.