Collarul în kink

Collarul, sau zgarda (deși găsesc termenul o traducere nefericită pentru collar) este un tip de bijuterie care se poartă în mod tradițional la gât și simbolizează statutul submisiv al unei persoane într-o relație. Mai recent, datorită nevoii de discreție în public, am văzut persoane care poartă un tip de collar la încheietura mâinii, în jurul gleznei sau chiar ca inel. Pentru că nu obiectul în sine e esențial sau felul în care obiectul arată, ci semnificația și importanța pe care o are. Persoana care poartă un collar este considerată și numită collared.

Pentru diferite persoane collarul poate avea o valoare și o semnificație diferită. Unele persoane pot alege să poarte un collar pentru a-și arăta poziționarea ca persoană supusă, în cadrul evenimentelor. Collarul poate fi folosit și în cadrul sesiunilor de play, pentru a simboliza începutul și sfârșitul momentului când începe scena și momntul în care persoana supusă cedează controlul persoanei dominante. Sau collarul poate fi folosit în scene de umilire, datorită asocierii lui cu zgarda unui animal.

În relații de lungă durată, în care se vorbește despre partea submisă care este collared, importanța collarului tinde să fie destul de mare. Collarul devine un tip de verighetă, care simbolizează devotamentul în relația de dominare și supunere. El devine reprezentarea statutului permanent de supus al persoanei care îl poartă. Și reprezintă transferul permanent de putere de la submis către dominant, putând fi purtat doar acasă sau în anumite contexte sociale ori chiar permament, deși există un număr mic de persoane care aleg această opțiune, din cauza stigmei sociale căreia ar putea fi expuși. În cadrul unei relații între persoane care sunt switch, este posibil ca ambii parteneri să poarte un collar pus de celălalt partener.

Collarul poate fi făcut din diverse materiale, tradițională fiind pielea, dar putând alege un collar din metal, sfoară, mătase sau altele. De asemenea, unele persoane aleg să pună collarul la gâtul persoanei submisive în cadrul unei ceremonii de collaring, care poate avea importanța unei nunți.

Pot exista diferiți pași către collaring. Unele persoane dominante oferă, mai întâi, un training collar (collar de antrenament) pentru persoanele submise care nu au devenit proprietatea lor, dar sunt în cursul pregătirii pentru a intra în proprietatea lor. În perioada purtării training collarului, persoana submisă învață cum să se comporte pentru a fi pe placul dominantului, învață protocolul care i se impune și își asumă rolul viitor. Odată ce începe să poarte collarul definitiv, se consideră că persoana a devenit proprietatea persoanei dominante și înțelege ce așteptări există de la el/ea. O idee bună, la modul general, e să nu atingi sau să nu tragi de un collar pe care nu l-ai pus tu pe o altă persoană, deși sunt oameni care pot fi încântați să își arate simbolul devotamentului și ca acesta să fie atins. Dar, la fel ca în orice altă situație, e bine să întrebi înainte de a atinge acest obiect.

Este important de înțeles că un collar nu are o singură semnificație, dar a fi collared tinde să fie un angajament destul de serios. A purta un collar poate să fie pur și simplu o alegere estetică, dar a fi collared tinde să semnifice intrarea în proprietatea unui dominant care își asumă responsabilitatea asupra părții submise, o antrenează și are grijă de persoana collared. Iar părții supuse îi revine responsabilitatea de a mulțumi dominantul așa cum a fost antrenată să o facă și să asculte ordinele și dorințele părții dominante, străduindu-se să își îndeplinească rolul cât mai bine.

Leave a Comment

Scroll to Top