Și acesta este un subiect unde primesc multe multe întrebări, ținând cont că eu mă identific ca pansexuală. Ce înseamnă asta și de ce folosesc eu termeni d-ăștia complicați când pot să zic că sunt bisexuală (da, nu am auzit un astfel de comentariu doar o dată, ci apare iar și iar).
Deci, fără să o lungim, pansexual sau omnisexual înseamnă atras sexual de toată lumea. Asta nu înseamnă că nu am criterii, preferințe sau dorințe specifice, ci doar că oamenii au aceeași șansă în ochii mei, indiferent cu ce gen se identifică/ s-au născut sau ce orientare au.
Și tu, cel de acolo din spatele ecranului vei șușoti pe sub mustață: “Tâmpenii, deci ești bisexuală, da?”. Da, sunt bisexuală, dar spre deosebire de mulți care se identifică ca bisexuali, pe mine mă pot atrage sexual și persoane trans, intersex și mie nu îmi e necesar să aflu dacă cineva e bărbat sau femeie (sau orice altceva între) pentru a fi atrasă. Unele persoane care se identifică ca fiind bisexuale ar putea să nu fie atrase de persoane trans spre exemplu. Sau să nu găsească atragătoare persoanele androgine.
Pe scurt, îmi spun pansexuală pentru că vreau ca persoanele care dețin penis și sâni atașate de același corp să știe unde să mă caute mai ușor. Și dacă aveți o problemă cu asta, gândiți-vă astfel: oamenii ca mine există ca să vă scutească de atacurile sexuale incontrolabile ale persoanelor gay/trans/intersex. Pentru că se știe: toate persoanele care nu sunt straight sau femei bisexuale nu fac altceva decât să pândească oportunitatea de a agresa sexual pe oricine, din cauza dorințelor lor demonice și incontrolabile.
Bine, bine… Dar ce treabă are Miley? Păi Miley tocmai a ieșit din dulap ca pansexuală!
Din interviul ei pentru Variety:
Întrebare: Când te-ai identificat prima oară ca pansexuală?
Miley: Cred că atunci când mi-am dat seama ce înseamnă asta. Am mers la centrul LGBTQ de aici, din L.A. și am început să aud povestirile astea. Am văzut o persoană, în special, care nu se indentifica ca bărbat sau femeie. Când m-am uitat la ei, erau și frumoși și sexy și duri și vulnerabili și feminini și masculini. Și am simțit că mă identific cu acea persoană mai mult decât cu oricine altcineva din viața mea. Chiar dacă par foarte diferită de alții, multă lume nu mă vede pe cât de neutri mă simt eu. Cred că aceea a fost prima persoană neutră ca gen pe care am cunoscut-o. Odată ce mi-am înțeles identificarea de gen mai mult, care este ne-alocată, mi-am înțeles sexualitatea mai bine. Mi-am spus: “Ah, de aceea nu mă simt gay sau straight. Pentru că nu sunt”.
***Am folosit convenția din limba engleză, de a mă referi la persoanele neutre ca gen la persoana a treia plural. Pentru că le-aș putea spune “el” sau “ea”, dar costul de a oferi un respect minim unei alte persoane este chiar 0 lei. Pe bune! E gratis ca bureții de vase pe care îi primiți dacă luați o sticlă mare de detergent!